U ponedeljak o ceni rada

Bez autora
Apr 12 2010

Vlada će, najverovatnije, u ponedeljak doneti odluku o povećanju minimalne cene rada na 90 dinara, sa sadašnjih 87 dinara. Kada Socijalno-ekonomski savet ne može da se usaglasi oko minimalne cene rada odluku o tome, prema Zakonu, donosi Vlada na predlog resornog ministrstva.Predlog sindikata je bio da se minimalna cena radnog sata za ovu godinu poveća na 92 dinara, ali su se tom predlogu, kao i zalaganju da minimalna cena iznosi 90 dinara, usprotivili predstavnici Unije poslodavaca Srbije u Socijalno ekonomskom savetu. Povećanjem minimalne cene rada za tri dinara uvećaće se minimalna zarada za 500 dinara.

U ponedeljak o ceni radaVlada će, najverovatnije, u ponedeljak doneti odluku o povećanju minimalne cene rada na 90 dinara, sa sadašnjih 87 dinara, rekao je ministar rada Rasim Ljajić.

"Kada Socijalno-ekonomski savet ne može da se usaglasi oko minimalne cene rada odluku o tome, prema Zakonu, donosi Vlada na predlog resornog ministrstva", precizirao je Ljajić.

Predlog sindikata je bio da se minimalna cena radnog sata za ovu godinu poveća na 92 dinara, ali su se tom predlogu, kao i zalaganju da minimalna cena iznosi 90 dinara, usprotivili predstavnici Unije poslodavaca Srbije u Socijalno ekonomskom savetu.

Povećanjem minimalne cene rada za tri dinara uvećaće se minimalna zarada za 500 dinara.

U Socijalno ekonomskom savetu Republike Srbije nalaze se, inače, predstavnici vlade, poslodavaca i sindikata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik